נכון להיום רשות המסים אינה מתירה לנישום לנכות הוצאות שהוציא בעבור ייעוץ פנסיוני.
בהקשר זה אזכיר את פנייתי לשר האוצר – מר משה כחלון, מיום 21 באוגוסט 2016, במסגרתה ביקשתי משר האוצר כי יפעיל סמכותו לפי סעיף 47ג לפקודת מס הכנסה ויקבע את "התנאים שבהתקיימם יראו, לענין סעיפים 3(ה3), 17(5א), 45א ו-47, שכר והחזר הוצאות ששולמו ליועץ פנסיוני, כתשלומים ששולמו לקופת גמל".
מהאמור ניתן להבין כי בכל מקרה, הוצאות דומות ששולמו לסוכן ביטוח פנסיוני אינן מותרות בניכוי ולא יותרו בניכוי גם כאשר שר האוצר יפעיל סמכותו.
כך שככל שהן סוכני ביטוח והן יועצים פנסיונים מצהירים בפניכם בעל פה ובכתב כי התשלום ששילמתם בעבור השירות שלהם מוכר לצרכי מס הרי שמדובר בהטעיה גמורה.
מה לגבי תשלומים אחרים ששילמתם לסוכן הביטוח ?
הם צריכים לעמוד במבחנים לפי סעיף 17 וסעיף 32 לפקודת מס הכנסה, דהיינו הוצאות שיצאו בייצור ההכנסה בשנת המס ולשם כך בלבד והן משתלבות בתהליך הטבעי של הפקת ההכנסה ובמבנהו הטבעי של מקור ההכנסה ומהוות חלק בלתי נפרד מהם.
לנוחיותכם, להלן הסעיפים המוזכרים במאמר זה, כפי שהם מופיעים בפקודת מס הכנסה -
שכר והחזר הוצאות ששולמו ליועץ פנסיוני כתשלומים לקופת גמל – סעיף 47ג לפקודת מס הכנסה:
(א) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם יראו, לענין סעיפים 3(ה3), 17(5א), 45א ו-47, שכר והחזר הוצאות ששולמו ליועץ פנסיוני, כתשלומים ששולמו לקופת גמל; קבע שר האוצר כאמור, יחולו התנאים, התקרות, והמגבלות הקבועים בסעיפים האמורים, בשינויים המחויבים, על שכר והחזר הוצאות ששולמו כאמור.
(ב) בסעיף זה, "יועץ פנסיוני" – כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס"ה-2005.
הניכויים המותרים – סעיף 17 לפקודת מס הכנסה:
לשם בירור הכנסתו החייבת של אדם ינוכו, זולת אם הניכוי הוגבל או לא הותר על פי סעיף 31, יציאות והוצאות שיצאו כולן בייצור הכנסתו בשנת המס ולשם כך בלבד, לרבות...
ניכויים שאין להתירם – סעיף 32 לפקודת מס הכנסה:
בבירור הכנסתו החייבת של אדם לא יותרו ניכויים בשל –
(1) הוצאות שאינן הוצאות הכרוכות ושלובות בתהליך הפקת ההכנסה, לרבות הוצאות הבית, הוצאות פרטיות, הוצאות אש"ל, הוצאות שהוצאו לשם הגעה למקום ההשתכרות ולשם חזרה ממנו, והוצאות שהוצאו לשם טיפול בילד או השגחה עליו או לשם טיפול באדם אחר או השגחה עליו;
בפסקה זו, "הוצאות כרוכות ושלובות בתהליך הפקת ההכנסה" – הוצאות המשתלבות בתהליך הטבעי של הפקת ההכנסה ובמבנהו הטבעי של מקור ההכנסה, והמהוות חלק בלתי נפרד מהם;
|